Thursday, May 4, 2017

KERJA

Assalamualaikum w.b.t ....

Kerja ? zaman sekarang susah nak cari kerja yang pangkat sesuai dengan kelayakan diri. Zaman sekarang susah nak cari tempat kerja yang gajinya memang bersesuaian dengan kelayakan yang ada.  Zaman sekarang memang susah nak cari tempat kerja yang mengikut kemahuan diri.

Thursday, November 24, 2016

Cuti-Cuti Malaysia - Part 1

Assalamualaikum.. Ms. Bunga baru nak start blogging lagi ni.. dah 2 tahun berhenti berblogging.. So.. Say "hello" to Ms. Bunga yer.. Untuk 1st post Ms. Bunga ni, Ms Bunga nak share la memori indah masa Ms. Bunga bercuti di Semenanjung Malaysia.. Mulanya Plan nak datang Konvokesyen adik di UITM Segamat, Johor..

Adik Ms Bunga Konvo !!!

Alang-alang dah sampai Johor, kita redah la Terengganu, Melaka, Nilai dan Kuala Lumpur.  So, Ms Bunga cuti-cuti Malaysia selama 1 week.. Yang best nyer dekat sana, sepanjang perjalanan dari segamat ke Kemaman, Terengganu ni asyik tengok orang jual barang makan and sedap-sedap and tak boring pun dalam perjalanan yang makan masa hampir 4 jam tu.. Di kemaman, Ms Bunga melawat saudara mara kat sana.