Thursday, March 15, 2018

2018

Assalamualaikum w.b.t... lama sudah Msbunga tak update blog.. akibat kekangan waktu, masa serta kerja.. mesti ada segelintir pembaca yang nak tahu perkembangan terkini Msbunga kan.. Tahun ini permulaan buat Msbunga di tempat kerja baharu.. ini pun baru 3bulan kat tempat baru.. Masih nak sesuaikan diri di tempat baru.. masih belajar benda-benda baru.. tapi yang best nya semua rakan sekerja sentiasa happening.. tapi kerja dekat tempat baru tak tertekan spt tempat kerja Msbunga yang lama.. hampir nak gugur rambut dibuatnya.. ibarat 24hrs/7hari sibuk jer memanjang.. tempat kerja baru ini tak tertekan sangat kalau buat kerja.. Relax jer.. btw.. itu sahaja perkembangan Msbunga sekarang ni.. nanti Msbunga update lagi.. bye uoollllls

Thursday, September 28, 2017

Kerja untuk bayar hutang ker ?

Assalamualaikum wbt.. apa khabar kat semua pembaca yang sudi singgah kat blog msbunga yang tak seberapa nak aktif sangat ni. Komitmen pada kerja, family & kawan serta buah hati 😊 ini buat tak de masa nak buat entry. Ok !!! Hari ini kita nak fokus kat tajuk yang tertera kat ↑ tu yer.

Thursday, May 4, 2017

KERJA

Assalamualaikum w.b.t ....

Kerja ? zaman sekarang susah nak cari kerja yang pangkat sesuai dengan kelayakan diri. Zaman sekarang susah nak cari tempat kerja yang gajinya memang bersesuaian dengan kelayakan yang ada.  Zaman sekarang memang susah nak cari tempat kerja yang mengikut kemahuan diri.

Thursday, November 24, 2016

Cuti-Cuti Malaysia - Part 1

Assalamualaikum.. Ms. Bunga baru nak start blogging lagi ni.. dah 2 tahun berhenti berblogging.. So.. Say "hello" to Ms. Bunga yer.. Untuk 1st post Ms. Bunga ni, Ms Bunga nak share la memori indah masa Ms. Bunga bercuti di Semenanjung Malaysia.. Mulanya Plan nak datang Konvokesyen adik di UITM Segamat, Johor..

Adik Ms Bunga Konvo !!!

Alang-alang dah sampai Johor, kita redah la Terengganu, Melaka, Nilai dan Kuala Lumpur.  So, Ms Bunga cuti-cuti Malaysia selama 1 week.. Yang best nyer dekat sana, sepanjang perjalanan dari segamat ke Kemaman, Terengganu ni asyik tengok orang jual barang makan and sedap-sedap and tak boring pun dalam perjalanan yang makan masa hampir 4 jam tu.. Di kemaman, Ms Bunga melawat saudara mara kat sana.